Mike Rockenfeller: "Ik ben tot nu toe redelijk tevreden"

In de Audi RS 5 DTM zette Mike Rockenfeller de snelste tijd neer van 46.527 seconden in de eerste vrije training op de 2,3 kilometer lange Norisring, waardoor hij de snelste van de dag was. In de tweede vrije training later in de middag was Rockenfeller's Belgische teamgenoot met 46.635 seconden de snelste, maar was net iets meer dan een tiende van een seconde langzamer dan Rockenfeller in de eerste training.

Mike Rockenfeller: "Ik ben tot nu toe redelijk tevreden"
© DTM Media

Met twee haarspelden en een rechts-links combinatie op de Norisring ziet er relatief eenvoudig uit, maar de coureurs melden dat het vinden van de juiste mix van snelheid op de rechte stukken en voldoende stabiliteit bij het aanremmen voor de bochten erg lastig is. Met de hobbels op de rechte stukken veranderen de circuitomstandigheden van jaar tot jaar en dus zijn de twee vrije trainingen ontzettend belangrijk.

In beide vrije trainingssessies namen de twee Audi Sport Team Phoenix-rijders de eerste twee plaatsen: Mike Rockenfeller voor Loïc Duval in de eerste sessie, Duval voor Rockenfeller in de tweede sessie, met de eerste ronde de snelste van de twee. "De auto was goed", zei Mike Rockenfeller na de eerste trainingssessie. "We hebben twee verschillende setups geprobeerd, nu moeten we beslissen welke variant het beste is. Over het algemeen voelde de auto erg goed. Zoals we allemaal weten, is deze track erg moeilijk, maar tot nu toe ben ik redelijk tevreden."

Achter de twee Phoenix Audi-coureurs was Bruno Spengler met zijn tijd van 46.844 seconden in de tweede sessie op de derde plaats de snelste BMW-rijder van de dag. "Het team heeft geweldig werk verricht door de auto te verbeteren van de eerste tot de tweede training", zei de Canadees. "Het was een echte vooruitgang, in de tweede sessie was ik helemaal tevreden met de auto. Audi lijkt nog steeds een beetje sneller, maar we hebben een stap vooruit gezet. Nu moeten we kijken of we morgen wijzigingen aanbrengen. Als dat zo is, worden er slechts minimale aanpassingen gedaan, omdat de basis van de auto goed is. De omstandigheden zullen morgen anders zijn, met veel hogere temperaturen, dus de auto kan heel anders aanvoelen."

Snelste R-Motorsport Aston Martin-coureur van de dag was Daniel Juncadella in zijn tweede sessie van 47.276 seconden. Eerder had zijn teamgenoot Paul Di Resta de eerste sessie als elfde afgesloten. Jake Dennis en Ferdinand von Habsburg reden niet in de tweede vrije training: Dennis moest vanwege een motorprobleem de sessie uitzitten en bij Habsburg was er een probleem met de koeling.

Robin Frijns kwam in de eerste vrije training als zesde uit de bus. De tweede training kwam de Nederlandse Audi-rijder niet verder dan de tiende plek.

Gerelateerde onderwerpen DTMAston Martin DTMAudi DTMBMW DTMDTM Norisring 2019Mike Rockenfeller
Net binnen
Lees meer racenieuws
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Bahrein
vrijdag 26 maart
Eerste vrije training
12:30 - 13:30
Tweede vrije training
16:00 - 17:00
zaterdag 27 maart
Derde vrije training
13:00 - 14:00
Kwalificatie
16:00 - 17:00
zondag 28 maart
Race
17:00 - 19:00
Meer Bahrein GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.