VT1 4 dec - 14:30
VT2 4 dec - 18:30
VT3 5 dec - 15:00
QUALI 5 dec - 18:00
RACE 6 dec - 18:10
Home DTM

Mike Rockenfeller: "Ik ben tot nu toe redelijk tevreden"

Mike Rockenfeller: "Ik ben tot nu toe redelijk tevreden"
© DTM Media

In de Audi RS 5 DTM zette Mike Rockenfeller de snelste tijd neer van 46.527 seconden in de eerste vrije training op de 2,3 kilometer lange Norisring, waardoor hij de snelste van de dag was. In de tweede vrije training later in de middag was Rockenfeller's Belgische teamgenoot met 46.635 seconden de snelste, maar was net iets meer dan een tiende van een seconde langzamer dan Rockenfeller in de eerste training.

Met twee haarspelden en een rechts-links combinatie op de Norisring ziet er relatief eenvoudig uit, maar de coureurs melden dat het vinden van de juiste mix van snelheid op de rechte stukken en voldoende stabiliteit bij het aanremmen voor de bochten erg lastig is. Met de hobbels op de rechte stukken veranderen de circuitomstandigheden van jaar tot jaar en dus zijn de twee vrije trainingen ontzettend belangrijk.

In beide vrije trainingssessies namen de twee Audi Sport Team Phoenix-rijders de eerste twee plaatsen: Mike Rockenfeller voor Loïc Duval in de eerste sessie, Duval voor Rockenfeller in de tweede sessie, met de eerste ronde de snelste van de twee. "De auto was goed", zei Mike Rockenfeller na de eerste trainingssessie. "We hebben twee verschillende setups geprobeerd, nu moeten we beslissen welke variant het beste is. Over het algemeen voelde de auto erg goed. Zoals we allemaal weten, is deze track erg moeilijk, maar tot nu toe ben ik redelijk tevreden."

Achter de twee Phoenix Audi-coureurs was Bruno Spengler met zijn tijd van 46.844 seconden in de tweede sessie op de derde plaats de snelste BMW-rijder van de dag. "Het team heeft geweldig werk verricht door de auto te verbeteren van de eerste tot de tweede training", zei de Canadees. "Het was een echte vooruitgang, in de tweede sessie was ik helemaal tevreden met de auto. Audi lijkt nog steeds een beetje sneller, maar we hebben een stap vooruit gezet. Nu moeten we kijken of we morgen wijzigingen aanbrengen. Als dat zo is, worden er slechts minimale aanpassingen gedaan, omdat de basis van de auto goed is. De omstandigheden zullen morgen anders zijn, met veel hogere temperaturen, dus de auto kan heel anders aanvoelen."

Snelste R-Motorsport Aston Martin-coureur van de dag was Daniel Juncadella in zijn tweede sessie van 47.276 seconden. Eerder had zijn teamgenoot Paul Di Resta de eerste sessie als elfde afgesloten. Jake Dennis en Ferdinand von Habsburg reden niet in de tweede vrije training: Dennis moest vanwege een motorprobleem de sessie uitzitten en bij Habsburg was er een probleem met de koeling.

Robin Frijns kwam in de eerste vrije training als zesde uit de bus. De tweede training kwam de Nederlandse Audi-rijder niet verder dan de tiende plek.
0 reacties
Om mee te praten heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Peiling
Albon erin of eruit: Wie zit er in 2021 naast Verstappen in een RB16b of RB17?
Volgende F1 Grand Prix
Sakhir
vrijdag 04 december 2020
14:30 - 16:00Eerste vrije training
18:30 - 20:00Tweede vrije training
zaterdag 05 december 2020
15:00 - 16:00Derde vrije training
18:00 - 19:00Kwalificatie
zondag 06 december 2020
18:10 - 20:10Race
Meer GP Sakhir
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste F1-nieuws en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Dat Max Verstappen in 2020 geen wereldkampioen wordt is inmiddels wel duidelijk. Maar de Nederlander is de enige die het de Mercedes-coureurs moeilijk kan maken. Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.