Home DTM

Marco Wittmann scoort op Hungaroring tiende DTM-overwinning

BMW-coureur Marco Wittmann heeft de zesde DTM-seizoensronde op de Hungaroring gewonnen. De Duitser kwam als eerste over de meet in Hongarije, voor zijn twee merkgenoten Timo Glock en Philipp Eng. Het werd geheel onverwacht een BMW-podium.

Marco Wittmann scoort op Hungaroring tiende DTM-overwinning
©DTM Media

"Het was een ongelooflijke race en we hadden dit resultaat beslist niet verwacht", zei Wittmann na de race. Het resultaat was ook mogelijk na een raceonderbreking, die nodig was na enkele incidenten in de pitstraat. De vierde plaats ging naar Audi-coureur Mike Rockenfeller voor de best geplaatste Mercedes-coureur Paul Di Resta, die vijfde werd.

Raceonderbreking na ongelukken in de pitstraat

De zesde DTM-race op de Hungaroring moest worden onderbroken na ongelukken in de pitstraat. Door de plotselinge regenval gleden Lucas Auer, Edoardo Mortara en Bruno Spengler door op het natte betonoppervlak van de pitstraat. Hierbij raakten enkele mensen die in de pitstraat werkten gewond. Drie personen werden met verschillende verwondingen aan de benen over gebracht naar het ziekenhuis. Drie teamleden van Mercedes liepen lichte verwondingen op. Niemand liep levensbedreigende verwondingen op.

In de stand om het kampioenschap heeft Timo Glock, na zes van de 20 races van het seizoen, de leidende positie teruggepakt. De BMW-rijder heeft nu 90 punten en heeft voorsprong van elf punten op Gary Paffett (79 punten). Paul Di Resta (67 punten) en Lucas Auer (57 punten) bevinden zich op de plaatsen drie en vier. Met de 25 punten voor zijn overwinning heeft Wittmann zijn puntentotaal verhoogd naar 51 en staat daarmee voorlopig vijfde.

Robin Frijns werd elfde en kwam in de zesde race na Mike Rockenfeller, die vierde werd, als tweede Audi-coureur over de eindstreep. De andere Audi-coureurs, Loïc Duval, René Rast, Nico Müller en Jamie Green, kwamen als respectievelijk twaalfde, dertiende, vijftiende en zeventiende over de eindstreep. Daarmee stelde Audi behoorlijk teleur, omdat het merk het op de Hungaroring aanvankelijk goed leek te doen.

De volgende stop voor de 18 DTM-coureurs is de Norisring in Neurenberg. Van vrijdag 22 tot en met zondag 24 juni 2018 is het enige stratencircuit in de DTM-kalender de locatie voor de zevende en achtste race.

Video: Samenvatting race 6 op Hungaroring

Formule 1 kalender 2020: Download nu alvast de F1-kalender van 2020 in je mobiel, tablet en/of online-agenda. Helemaal GRATIS!0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt je dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op onze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen uit binnen- en buitenland lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of een andere F1-coureur? Of wordt het toch weer Lewis Hamilton? Je leest hier alles over het wereldkampioenschap van Formule 1.
In 2020 zal Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Dan kun je je registreren en inloggen.