Home DTM

Marco Wittmann pakt pole op Brands Hatch, Frijns op P5

Van nat naar half droog en vervolgens bijna droog. Zo zag de kwalificatie voor de eerste DTM-race op Brands Hatch er vanmiddag uit. Uiteindelijk was het BMW-rijder Marco Wittmann die de pole pakte. Robin Frijns pakte de vijfde startplek, nadat hij de vrije training in de regen de absiluut snelste was.

Marco Wittmann pakt pole op Brands Hatch, Frijns op P5
© DTM

De kwalificatie werd na ongeveer 5 a 6 minuten afgevlagd met een code rood. Pietro Fittipaldi en teamgenoot Jonathan Aberdein, die op sliks reden terwijl de regen er weer aankwam, vlogen in de zelfde bocht van de baan. Hierbij vernielde Fittipaldi zijn Audi en het is niet waarschijnlijk dat hij er vanmiddag bij zal zijn. Zijn teamgenoot uit Zuid-Afrika ging er minder hard vanaf, maar nog steeds is het ook niet zeker of hij wel mee kan doen aan race 1.

Na de rode vlag en met nog 14 minuten en 37 seconden te gaan gingen de Aston Martin-rijders direct de baan op met slicks. Dat deed nog niet iedereen en de tijden waren er wel naar om op slicks te gaan rijden. Dennis reed ronde na ronde een seconde van zijn snelste tijd af. En al snel volgden anderen ook het voorbeeld van de Aston Martin-coureurs.

Nadat alle coureurs op de slicks reden ging de rondetijd snel naar beneden. En uiteinlijk was het Marco Wittmann die de snelste tijd liet noteren, een 15:654. De Duitser werd gevolgd door landgenoot René Rast die zijn Audi RS5 DTM naar de tweede tijd reed, op 0,069 seconden van Wittmann.

Loïc Duval kwam tot de derde tijd en hij had een bijzondere naam achter zich staan. Het was Aston Martin-rijder Paul di Resta die de vierde startplek voor zijn rekening nam. De Schot staat op de startgrid naast Nederlander Robin Frijns die de vijfde tijd reed, op 0.595 seconden van de ppoletijd.

De eerste DTM-race op Brands Hatch 2019 begint zaterdagmiddag om 14:30 uur.Formule 1 podcast

GP van Japan - Het weekend van Verstappen in Hondaland: was het een drama, een ramp, een afgang of een verschrikking? Plus, Verstappen en Red Bull: is er nog wel een toekomst samen? Detail: Max Verstappen na zomerstop 31 punten, Alexander Albon 48 punten.
Klik en beluister

Volgende F1 Grand Prix
Mexico
vrijdag 25 oktober 2019
17:00 - 18:30Eerste vrije training
21:00 - 22:30Tweede vrije training
zaterdag 26 oktober 2019
17:00 - 18:00Derde vrije training
20:00 - 21:00Kwalificatie
zondag 27 oktober 2019
20:10 - 22:10Race