VT1 3 jul - 11:00
VT2 3 jul - 15:00
VT3 4 jul - 12:00
QUALI 4 jul - 15:00
RACE 5 jul - 15:10
Home DTM

Marco Wittmann pakt pole op Brands Hatch, Frijns op P5

Marco Wittmann pakt pole op Brands Hatch, Frijns op P5
© DTM

Van nat naar half droog en vervolgens bijna droog. Zo zag de kwalificatie voor de eerste DTM-race op Brands Hatch er vanmiddag uit. Uiteindelijk was het BMW-rijder Marco Wittmann die de pole pakte. Robin Frijns pakte de vijfde startplek, nadat hij de vrije training in de regen de absiluut snelste was.

De kwalificatie werd na ongeveer 5 a 6 minuten afgevlagd met een code rood. Pietro Fittipaldi en teamgenoot Jonathan Aberdein, die op sliks reden terwijl de regen er weer aankwam, vlogen in de zelfde bocht van de baan. Hierbij vernielde Fittipaldi zijn Audi en het is niet waarschijnlijk dat hij er vanmiddag bij zal zijn. Zijn teamgenoot uit Zuid-Afrika ging er minder hard vanaf, maar nog steeds is het ook niet zeker of hij wel mee kan doen aan race 1.

Na de rode vlag en met nog 14 minuten en 37 seconden te gaan gingen de Aston Martin-rijders direct de baan op met slicks. Dat deed nog niet iedereen en de tijden waren er wel naar om op slicks te gaan rijden. Dennis reed ronde na ronde een seconde van zijn snelste tijd af. En al snel volgden anderen ook het voorbeeld van de Aston Martin-coureurs.

Nadat alle coureurs op de slicks reden ging de rondetijd snel naar beneden. En uiteinlijk was het Marco Wittmann die de snelste tijd liet noteren, een 15:654. De Duitser werd gevolgd door landgenoot René Rast die zijn Audi RS5 DTM naar de tweede tijd reed, op 0,069 seconden van Wittmann.

Loïc Duval kwam tot de derde tijd en hij had een bijzondere naam achter zich staan. Het was Aston Martin-rijder Paul di Resta die de vierde startplek voor zijn rekening nam. De Schot staat op de startgrid naast Nederlander Robin Frijns die de vijfde tijd reed, op 0.595 seconden van de ppoletijd.

De eerste DTM-race op Brands Hatch 2019 begint zaterdagmiddag om 14:30 uur.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.