HongarijeGP Hongarije
VT 1uitslag
VT 2uitslag
VT 3uitslag
QUALIuitslag
RACE 1 aug 15:00

Hoe het Norisring-podium over de DTM-races in Assen denkt

Over twee weken is het beurt aan TT Circuit Assen om de vijfde ronde van het DTM-seizoen 2019 vorm te geven. Assen staat voor het eerst in de geschiedenis op de DTM-kalender en de mannen die zondag op Norisring op het podium wisten te geraken - Bruno Spengler, Jamie Green en Mike Rockenfeller, werden gevraagd wat zij van het circuit in Drenthe vonden.

Hoe het Norisring-podium over de DTM-races in Assen denkt
© DTM Media

In het weekend van 19 tot en met 21 juli is TT Circuit in Assen voor de eerste keer in de geschiedenis van de DTM het circuit waar het DTM-kampioenschap na Norisring een vervolg krijgt. Aan het trio wat in DTM-race 2 op Norisring werd de vraag voorgelegd wat zij van het circuit in Assen vinden en hoe ze tegen deze race aankijken.

Bruno Spengler heeft vorige week al kennis gemaakt met het asfalt in Assen. Hij reed met MotoGP-coureur Franco Morbidelli een drietal ronden over het TT circuit. "Ik had het genoegen om al kennis te maken met Assen. Ik heb er vorige week met Franco Morbidelli gereden in een duo-seater en het is een spannend circuit, uitdagend. Vooral als je als bijrijder meerijdt", reflecteert de Canadees. "Maar ik denk dat het een mooie plek is om DTM-races te rijden."

Gerelateerde onderwerpen DTMAndy GreenAudi DTMBMW DTMBruno SpenglerDTM Assen 2019DTM Norisring 2019Mike Rockenfeller
Net binnen
Lees meer racenieuws
Formule 1
Up Next
Hongarije
vrijdag 30 juli
Eerste vrije training
11:30 - 12:30
Tweede vrije training
15:00 - 16:00
zaterdag 31 juli
Derde vrije training
12:00 - 13:00
Kwalificatie
15:00 - 16:00
zondag 01 augustus
Race
15:00 - 17:00
Meer Hongarije GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.