Home DTM

Hoe het Norisring-podium over de DTM-races in Assen denkt

Over twee weken is het beurt aan TT Circuit Assen om de vijfde ronde van het DTM-seizoen 2019 vorm te geven. Assen staat voor het eerst in de geschiedenis op de DTM-kalender en de mannen die zondag op Norisring op het podium wisten te geraken - Bruno Spengler, Jamie Green en Mike Rockenfeller, werden gevraagd wat zij van het circuit in Drenthe vonden.

Hoe het Norisring-podium over de DTM-races in Assen denkt
© DTM Media

In het weekend van 19 tot en met 21 juli is TT Circuit in Assen voor de eerste keer in de geschiedenis van de DTM het circuit waar het DTM-kampioenschap na Norisring een vervolg krijgt. Aan het trio wat in DTM-race 2 op Norisring werd de vraag voorgelegd wat zij van het circuit in Assen vinden en hoe ze tegen deze race aankijken.

Bruno Spengler heeft vorige week al kennis gemaakt met het asfalt in Assen. Hij reed met MotoGP-coureur Franco Morbidelli een drietal ronden over het TT circuit. "Ik had het genoegen om al kennis te maken met Assen. Ik heb er vorige week met Franco Morbidelli gereden in een duo-seater en het is een spannend circuit, uitdagend. Vooral als je als bijrijder meerijdt", reflecteert de Canadees. "Maar ik denk dat het een mooie plek is om DTM-races te rijden."

Jamie Green heeft een duidelijke visie over de nieuwe race in Assen. "Het is een technisch circuit en ik verwacht dat er spannende kwalificaties verreden zullen worden", aldus de Audi-rijder. "Ik heb er heel veel zin in, het zal erg spannend worden."

De twee Audi-coureur op het podium in Nürnberg Mike Rockenfeller heeft toch wel een negatieve notitie over Assen. "Ik vind het jammer van de vele uitloopstroken", merkt hij op. "Kijk maar naar de race van vandaag [op het 'betonnen' Norisring] het was een geweldig mooie en spannende race. Maar ook circuit zoals in Rusland waren spectaculair, dus laten we het even afwachten. Het zal best een mooie race worden", aldus de Duitser.

Het DTM-weekend in Assen wordt verreden van vrijdag 19 tot en met zondag 21 juli en het belooft een geweldig evenement te worden. Met onder andere een optreden van DJ Fedde Le Grand op zaterdag.

Formule 1 kalender 2020: Download nu alvast de F1-kalender van 2020 in je mobiel, tablet en/of online-agenda. Helemaal GRATIS!0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt je dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op onze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen uit binnen- en buitenland lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of een andere F1-coureur? Of wordt het toch weer Lewis Hamilton? Je leest hier alles over het wereldkampioenschap van Formule 1.
In 2020 zal Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Dan kun je je registreren en inloggen.