Home DTM

Hoe het Norisring-podium over de DTM-races in Assen denkt

Over twee weken is het beurt aan TT Circuit Assen om de vijfde ronde van het DTM-seizoen 2019 vorm te geven. Assen staat voor het eerst in de geschiedenis op de DTM-kalender en de mannen die zondag op Norisring op het podium wisten te geraken - Bruno Spengler, Jamie Green en Mike Rockenfeller, werden gevraagd wat zij van het circuit in Drenthe vonden.

Hoe het Norisring-podium over de DTM-races in Assen denkt
© DTM Media

In het weekend van 19 tot en met 21 juli is TT Circuit in Assen voor de eerste keer in de geschiedenis van de DTM het circuit waar het DTM-kampioenschap na Norisring een vervolg krijgt. Aan het trio wat in DTM-race 2 op Norisring werd de vraag voorgelegd wat zij van het circuit in Assen vinden en hoe ze tegen deze race aankijken.

Bruno Spengler heeft vorige week al kennis gemaakt met het asfalt in Assen. Hij reed met MotoGP-coureur Franco Morbidelli een drietal ronden over het TT circuit. "Ik had het genoegen om al kennis te maken met Assen. Ik heb er vorige week met Franco Morbidelli gereden in een duo-seater en het is een spannend circuit, uitdagend. Vooral als je als bijrijder meerijdt", reflecteert de Canadees. "Maar ik denk dat het een mooie plek is om DTM-races te rijden."

Jamie Green heeft een duidelijke visie over de nieuwe race in Assen. "Het is een technisch circuit en ik verwacht dat er spannende kwalificaties verreden zullen worden", aldus de Audi-rijder. "Ik heb er heel veel zin in, het zal erg spannend worden."

De twee Audi-coureur op het podium in Nürnberg Mike Rockenfeller heeft toch wel een negatieve notitie over Assen. "Ik vind het jammer van de vele uitloopstroken", merkt hij op. "Kijk maar naar de race van vandaag [op het 'betonnen' Norisring] het was een geweldig mooie en spannende race. Maar ook circuit zoals in Rusland waren spectaculair, dus laten we het even afwachten. Het zal best een mooie race worden", aldus de Duitser.

Het DTM-weekend in Assen wordt verreden van vrijdag 19 tot en met zondag 21 juli en het belooft een geweldig evenement te worden. Met onder andere een optreden van DJ Fedde Le Grand op zaterdag.Formule 1 podcast

GP van Japan - Het weekend van Verstappen in Hondaland: was het een drama, een ramp, een afgang of een verschrikking? Plus, Verstappen en Red Bull: is er nog wel een toekomst samen? Detail: Max Verstappen na zomerstop 31 punten, Alexander Albon 48 punten.
Klik en beluister

Volgende F1 Grand Prix
Mexico
vrijdag 25 oktober 2019
17:00 - 18:30Eerste vrije training
21:00 - 22:30Tweede vrije training
zaterdag 26 oktober 2019
17:00 - 18:00Derde vrije training
20:00 - 21:00Kwalificatie
zondag 27 oktober 2019
20:10 - 22:10Race