VT1 4 dec - 14:30
VT2 4 dec - 18:30
VT3 5 dec - 15:00
QUALI 5 dec - 18:00
RACE 6 dec - 18:10
Home DTM

Het DTM-seizoen nadert een razend spannende finale

Het DTM-seizoen nadert een razend spannende finale
Foto: Mattias Ekström (Audi RS5 DTM) - Bron: ©Barry Mikkers (MotorsportZ)

Aankomend weekend (vrijdag 13 tot en met zondag 15 oktober) staat de finale van het DTM kampioenschap 2017 op het programma. Het circuit van Hockenheim is de traditionele gastheer voor het slotweekend van de Duitse toerwagenserie. Met nog twee races te gaan belooft het een spectaculair weekend te worden, er maken namelijk nog zes man een kans om zich te kronen tot de nieuwe DTM kampioen.

De kans is zeer groot dat een Audi rijder zich dit weekend met het kampioenschap aan de haal gaat. De Zweed Mattias Ekström heeft de beste uitgangspositie voor dit weekeinde. De laatste keer dat de Audi rijder met de titel in de DTM aan de haal ging is inmiddels tien jaar geleden, in 2007. De regerend wereldkampioen rallycross heeft echter een aantal geduchte concurrenten.

Zijn eerste, en meest voorname, concurrent is rookie René Rast. De Duitse Audi rijder beleeft een uitstekend debuutseizoen in de DTM. Door een aantal overwinningen midden in het seizoen maakt hij dan ook nog steeds kans op de titel. Rast moet in twee races 21 punten goed zien te maken op Ekström. Geen gemakkelijke opgave, maar dit seizoen kan niets worden uitgesloten in de DTM.

Voor de mannen daarachter wordt het een stukje lastiger. Jamie Green en Mike Rockenfeller hebben door een sterk slot van hun seizoen nog een kans op de titel. Zij kijken echter wel tegen een achterstand aan van meer dan 30 punten. Datzelfde geldt voor BMW rijder, en regerend kampioen, Marco Wittmann. De Duitser maakte na de zomer een indrukwekkende inhaalslag, maar de diskwalificatie na zijn zege in Zandvoort lijkt hem de kop te gaan kosten. Anders had Wittmann namelijk binnen vijftien punten van kampioenschapsleider Ekström gestaan, nu zijn dat er 38. Voor Lucas Auer geldt het tegenovergestelde. De jonge Mercedes rijder begon ijzersterk aan het seizoen, met twee zeges uit drie races. Het slot van het seizoen verloopt echter zeer moeizaam voor het neefje van oud-Formule 1 coureur Gerhard Berger. De BWT coureur heeft een klein wonder nodig wil hij de titel binnenslepen, zijn achterstand is 41 punten.

Vorig jaar was het een Audi-feestje op de Hockenheimring. Edoardo Mortara en Miguel Molina sleepten toen de overwinningen in de wacht voor het merk uit Ingolstadt. Dat belooft dus veel goed dit weekend voor het merk van de vier ringen. Eerder dit jaar was het echter Lucas Auer die heerste in de eerste race op de Hockenheimring. De Audi-rijders zullen het dit weekend dus niet cadeau gaan krijgen.

De weersverwachting voor dit weekend is gunstig te noemen. Zowel op zaterdag als zondag loopt de temperatuur op tot 20 graden Celsius met veel zonnige perioden. De race op zaterdag begint om 14:30. Op zondag gaan de heren drie kwartier later van start.
0 reacties
Om mee te praten heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Peiling
Albon erin of eruit: Wie zit er in 2021 naast Verstappen in een RB16b of RB17?
Volgende F1 Grand Prix
Sakhir
vrijdag 04 december 2020
14:30 - 16:00Eerste vrije training
18:30 - 20:00Tweede vrije training
zaterdag 05 december 2020
15:00 - 16:00Derde vrije training
18:00 - 19:00Kwalificatie
zondag 06 december 2020
18:10 - 20:10Race
Meer GP Sakhir
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste F1-nieuws en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Dat Max Verstappen in 2020 geen wereldkampioen wordt is inmiddels wel duidelijk. Maar de Nederlander is de enige die het de Mercedes-coureurs moeilijk kan maken. Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.