VT1uitslag
VT2uitslag
VT3 4 jul - 12:00
QUALI 4 jul - 15:00
RACE 5 jul - 15:10
Home DTM

Het DTM-seizoen gaat van start, René Rast kan niet wachten

Het DTM-seizoen gaat van start, René Rast kan niet wachten
Foto: René Rast (Audi RS5 DTM) - Bron: DTM Media

DTM-fans hebben er 202 dagen op moeten wachten, de start van het nieuwe DTM-seizoen. Dit weekend, van vrijdag 4 tot en met zondag 6 mei, zullen de coureurs en teams voor de eerste keer aan de slag gaan op Hockenheimring Baden-Württemberg. Regerend kampioen René Rast kan niet wachten om te beginnen.

"Ik ben er van overtuigd dat het nog dichter op mekaar zit", aldus Audi-coureur René Rast. "Ik kan niet wachten om te beginnen en te kijken of de conclusies die we tijdens de tests trokken juist zijn. Op Hockenheim zullen we zien waar we staan ten opzichte van de concurrentie."

Dit jaar zijn er enkele aanpassingen in de technische reglementen doorgevoerd. Zo zal er minder downforce zijn en zijn er minder mogelijkheden qua ophanging-setups.

Afscheid Audi-coureur Mattias Ekström

Mattias Ekström neemt dit weekend op unieke wijze afscheid van de DTM. De Zweed maakte begin 2018 bekend dat hij zijn DTM-helm aan de wilgen zou hangen en krijgt een bijzonder afscheid van Audi Motosport en DTM aangeboden. De DTM-legende neemt in alle sessies deel in een zevende Audi-wagen. Voor zijn afscheid worden er tien Audi Motorsport en Abt Sportsline monteurs extra ingezet.

"Ik ben natuurlijk niet betrokken geweest bij de tests, maar hoe dan ook stel ik me wel het doel om in de top mee te rijden", aldus Mattias Ekström, wiens eventuele punten niet meetellen voor het kampioenschap.

"Uiteindelijk heb ik vele jaren lang getest. Mocht blijken dat het offseason te lang heeft geduurd en kan ik niet meekomen, dan moet ik dat maar accepteren. Mijn hoofddoel is om dit weekend mijn fans op passende wijze vaarwel te zeggen", aldus Ekström.

Robin Frijs neemt het stokje over

Nederlander Robin Frijns neemt in 2018 voor Mattias Ekström plaats in het Audi Motorsport-team. De Limburger is de eerste Nederlander sinds jaren die deelneemt aan het DTM-seizoen.

Door: Redactie0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.