VT1 9 okt - 11:00
VT2 9 okt - 15:00
VT310 okt - 12:00
QUALI10 okt - 15:00
RACE11 okt - 15:10
Home DTM

DTM-weekend in Assen wordt race-evenement met publiek!

DTM-weekend in Assen wordt race-evenement met publiek!
© Barry Mikkers/MotorsportZ

Vorig jaar werd het DTM-weekend Assen ondanks het matige weer druk bezocht. Maar vanwege Covid-19 leek het er op dat het evenement in 2020 zonder publiek plaats ging vinden. Maar er is goed nieuws voor de racefans die de DTM live in actie willen zien. TT-circuit Assen mag per dag 10.000 bezoekers verwelkomen!

Het was lang ondenkbaar, maar het nieuws is een feit. Van vrijdag 4 tot en met zondag 6 september wordt het tweede DTM-weekend in Assen gehouden en er is publiek toegestaan, zij het beperkt. Voor de mensen die naar het TT-circuit van Assen willen komen om een van de races bij te wonen, is haast geboden. Per dag - zaterdag of zondag - worden er maximaal 10.000 mensen toegelaten tot het circuitgebied. De paddock is - in tegenstelling tot andere jaren en evenementen - verboden gebied, dit in verband met de situatie rondom Covid-19.

De toegangsprijzen voor het DTM-weekend op Assen zijn gereduceerd. Van 79 euro naar 49 euro. Voor jongeren in de leeftijd van 7-14 jaar geld een toegansprijs van 24,50 euro, kinderen tot en met zes jaar kunnen kosteloos mee. Voor tickets ga je naar de DTM Ticket Shop.

CEO LDP International b.v., organisator DTM Assen, Lee van Dam is verheugd dat het DTM-weekend op Assen doorgang kan vinden, en met publiek. "als organisator van het DTM-weekend in Assen, hebben we een Covid-19-plan opgesteld met onze partners", aldus Van Dam. "Het grote voordeel van TT-Circuit Assen is dat er veel ruimte is. We hebben de langste tribune van Europa, die toegang biedt aan 10.000 fans, en zo toch de anderhalve meter (1,5 meter) afstand in acht kunnen nemen. Daarnaast krijgen de toeschouwers toegewezen plaatsen."

Niet alleen de veilige omgeving die wordt aangeboden door de organisatie is een reden om het DTM-weekend in Assen te bezoeken. Het belooft, net als vorig jaar, weer ontzettend spannend te worden. Robin Frijns staat momenteel op de vierde plaats van het kampioenschap, nadat hij in de tweede race op Spa-Francorchamps de derde plek wist te behalen. Helaas moest de Nederlandse Audi-coureur genoegen nemen met de derde plek, want er had volgens hem meer ingezeten, nadat hij vanaf poleposition vertrok.

Vacature - MotorsportZ is op zoek naar F1-schrijftijgers (m/v) die autosport in hun aderen hebben vloeien en alles willen weten. Wat we onder andere nodig hebben zijn mensen van tenminste 16 jaar oud die in goed Nederlands een mooi en boeiend stukje kunnen schrijven. Geïnteresseerd of ken jij zo iemand? Check hier de vacature.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om mee te praten heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.