DTM in Assen 2020

DTM-weekend in Assen wordt race-evenement met publiek!

Vorig jaar werd het DTM-weekend Assen ondanks het matige weer druk bezocht. Maar vanwege Covid-19 leek het er op dat het evenement in 2020 zonder publiek plaats ging vinden. Maar er is goed nieuws voor de racefans die de DTM live in actie willen zien. TT-circuit Assen mag per dag 10.000 bezoekers verwelkomen!

DTM-weekend in Assen wordt race-evenement met publiek!
© Barry Mikkers/MotorsportZ

Het was lang ondenkbaar, maar het nieuws is een feit. Van vrijdag 4 tot en met zondag 6 september wordt het tweede DTM-weekend in Assen gehouden en er is publiek toegestaan, zij het beperkt. Voor de mensen die naar het TT-circuit van Assen willen komen om een van de races bij te wonen, is haast geboden. Per dag - zaterdag of zondag - worden er maximaal 10.000 mensen toegelaten tot het circuitgebied. De paddock is - in tegenstelling tot andere jaren en evenementen - verboden gebied, dit in verband met de situatie rondom Covid-19.

De toegangsprijzen voor het DTM-weekend op Assen zijn gereduceerd. Van 79 euro naar 49 euro. Voor jongeren in de leeftijd van 7-14 jaar geld een toegansprijs van 24,50 euro, kinderen tot en met zes jaar kunnen kosteloos mee. Voor tickets ga je naar de DTM Ticket Shop.

CEO LDP International b.v., organisator DTM Assen, Lee van Dam is verheugd dat het DTM-weekend op Assen doorgang kan vinden, en met publiek. "als organisator van het DTM-weekend in Assen, hebben we een Covid-19-plan opgesteld met onze partners", aldus Van Dam. "Het grote voordeel van TT-Circuit Assen is dat er veel ruimte is. We hebben de langste tribune van Europa, die toegang biedt aan 10.000 fans, en zo toch de anderhalve meter (1,5 meter) afstand in acht kunnen nemen. Daarnaast krijgen de toeschouwers toegewezen plaatsen."

Niet alleen de veilige omgeving die wordt aangeboden door de organisatie is een reden om het DTM-weekend in Assen te bezoeken. Het belooft, net als vorig jaar, weer ontzettend spannend te worden. Robin Frijns staat momenteel op de vierde plaats van het kampioenschap, nadat hij in de tweede race op Spa-Francorchamps de derde plek wist te behalen. Helaas moest de Nederlandse Audi-coureur genoegen nemen met de derde plek, want er had volgens hem meer ingezeten, nadat hij vanaf poleposition vertrok.

Gerelateerde onderwerpen DTMAudi DTMDTM Assen 2020Robin FrijnsTT-Circuit AssenUitslagen DTM Assen 2019
Net binnen
Lees meer racenieuws
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Emilia-Romagna
vrijdag 16 april
Eerste vrije training
11:00 - 12:00
Tweede vrije training
14:30 - 15:30
zaterdag 17 april
Derde vrije training
11:00 - 12:00
Kwalificatie
14:00 - 15:00
zondag 18 april
Race
15:00 - 17:00
Meer Emilia-Romagna GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.