Home DTM

DTM: Robin Frijns domineert tweede vrije training in Assen

Audi-coureur Robin Frijns heeft vrijdagmiddag tijdens de tweede vrije training in Assen de snelste tijd gereden. De Limburger was ruim anderhalf tiende sneller dan merkgenoot René Rast, die tweede werd. De derde man op de tijdenlijst was Nico Müller. De Zwitserse teamgenoot van Robin Frijns moest ruim drie tiende prijsgeven op de Nederlander.

DTM: Robin Frijns domineert tweede vrije training in Assen
© DTM Media

Frijns opende tijdens de eerste vrije training in Assen met een derde tijd, maar tijdens de tweede vrije sessie liet de Audi Sport Team Abt Sportsline-coureur de concurrentie ruim achter zich. Frijns liet de leider in het kampioenschap en regerend kampioen René Rast, met iets meer dan 1.5 seconden, ruimschoots achter zich.

Het leek er vrijdag op dat het TT-Circuit Assen Audi-land zou worden. Frijns leidde een trein van in totaal vijf Audi-rijders. De nummer vier op de tijdenlijst was Belg Loïc Duval en Mike Rockenfeller sloot het laatste bedrijf op vrijdag af als vijfde.

Timo Glock was de eerste BMW-rijder, hij moest meer dan 0,6 seconde prijsgeven op de tijd van Robin Frijns. Marco Wittmann reed zijn BMW M4 DTM naar de zevende tijd en liet een gat van meer dan 0,703 vallen met de snelste tijd.

Zaterdagochtend staat de om 10:15 uur de kwalificatie voor Race 1 op het programma. Terwijl het vrijdag prachtig weer was lijkt het er op dat de sessies vooral in de middag worden beïnvloed door regen en nog eens regen.

Het KNMI heeft code geel afgegeven voor de zaterdagmiddag tussen 13:00 en 20:00 uur. Of en wanneer de regen valt is nog een vraagteken, maar het belooft in ieder geval spektakel voor Race, die om 13:30 uur van start gaat.Formule 1 podcast GP Hongarije - Max start vanaf pole, een mooi gevecht met Lewis

Iedereen moet op het puntje van zijn stoel hebben gezeten tijdens de GP van Hongarije. Wat een race!
Klik, beluister en GENIET