DTM plant voor begin juni vier testdagen op Nürburgring

De DTM wil in juni alsnog beginnen met testdagen. Op de Duitse Nürburgring zijn vier testdagen gepland, die onder een uitgebreid regelpakket, vanwege Covid-19, zullen plaatsvinden.

DTM plant voor begin juni vier testdagen op Nürburgring
© Barry Mikkers/mikkers-photo.com

Vanwege de mondiale uitbraak van het coronavirus werden de testdagen in maart afgeblazen en de start van het DTM-seizoen uitgesteld. Naar verwachting wordt er binnenkort een herziene DTM-kalender gepresenteerd. Daarbij legt de DTM-organisatie vooral de focus op Duitse circuits en circuits op de direct omliggende landen, zoals bijvoorbeeld Nederland.

Van maandag 8 tot en met donderdag 11 juni wordt er op Nürburgring getest door de DTM-teams. De tests vinden vanwege Covid-19 plaats zonder publiek en zonder pers.

De DTM-leiding hoopt in de tweede helft van dit jaar, in eerste instantie zonder publiek, te kunnen beginnen aan het seizoen. De populaire raceklasse laat in een persverklaring weten dat de tests op Nürburgring aan strenge regels wordt onderworpen. Vooral anderhalve meter afstand houden en hygiëne spelen hierbij een grote rol. Alles deelnemers worden dagelijks gecontroleerd op coronavirus-symptomen.

Als alles volgens plan verloopt, hoopt de DTM op 12 juli alsnog aan het nieuwe seizoen te beginnen. Naar verwachting zal de eerste DTM-wedstrijd van 2020 verreden worden op de Norisring. Maar dat is nog geen zekerheid. Een nieuwe DTM-kalender wordt binnenkort verwacht.

DTM verkeerd in nood

Nadat Audi Sport eerder dit jaar aankondigde dat ze na 2020 de DTM verlaten, verkeerd de Duitse raceklasse in nood. Nadat Aston Martin, als opvolger van Mercedes, eind vorig jaar al aankondigde de handdoek in de ring te gooien, blijft alleen BMW Motorsport nog over in de door miljoenen gevolgde raceklasse.

Voorlopig ziet DTM-baas Gerhard Berger nog niet per se beren op de weg en voelt hij zich gesteund door de miljoenen fans die de DTM rijk is.

Gerelateerde onderwerpen DTMAudi DTMBMW DTMCoronavirusGerhard Berger
Net binnen
Lees meer racenieuws
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Emilia-Romagna
vrijdag 16 april
Eerste vrije training
11:30 - 12:30
Tweede vrije training
15:00 - 16:00
zaterdag 17 april
Derde vrije training
12:00 - 13:00
Kwalificatie
15:00 - 16:00
zondag 18 april
Race
15:00 - 17:00
Meer Emilia-Romagna GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.