VT123 okt - 12:00
VT223 okt - 16:00
VT324 okt - 12:00
QUALI24 okt - 15:00
RACE25 okt - 14:10
Home DTM

DTM plant voor begin juni vier testdagen op Nürburgring

DTM plant voor begin juni vier testdagen op Nürburgring
© Barry Mikkers/mikkers-photo.com

De DTM wil in juni alsnog beginnen met testdagen. Op de Duitse Nürburgring zijn vier testdagen gepland, die onder een uitgebreid regelpakket, vanwege Covid-19, zullen plaatsvinden.

Vanwege de mondiale uitbraak van het coronavirus werden de testdagen in maart afgeblazen en de start van het DTM-seizoen uitgesteld. Naar verwachting wordt er binnenkort een herziene DTM-kalender gepresenteerd. Daarbij legt de DTM-organisatie vooral de focus op Duitse circuits en circuits op de direct omliggende landen, zoals bijvoorbeeld Nederland.

Van maandag 8 tot en met donderdag 11 juni wordt er op Nürburgring getest door de DTM-teams. De tests vinden vanwege Covid-19 plaats zonder publiek en zonder pers.

De DTM-leiding hoopt in de tweede helft van dit jaar, in eerste instantie zonder publiek, te kunnen beginnen aan het seizoen. De populaire raceklasse laat in een persverklaring weten dat de tests op Nürburgring aan strenge regels wordt onderworpen. Vooral anderhalve meter afstand houden en hygiëne spelen hierbij een grote rol. Alles deelnemers worden dagelijks gecontroleerd op coronavirus-symptomen.

Als alles volgens plan verloopt, hoopt de DTM op 12 juli alsnog aan het nieuwe seizoen te beginnen. Naar verwachting zal de eerste DTM-wedstrijd van 2020 verreden worden op de Norisring. Maar dat is nog geen zekerheid. Een nieuwe DTM-kalender wordt binnenkort verwacht.

DTM verkeerd in nood

Nadat Audi Sport eerder dit jaar aankondigde dat ze na 2020 de DTM verlaten, verkeerd de Duitse raceklasse in nood. Nadat Aston Martin, als opvolger van Mercedes, eind vorig jaar al aankondigde de handdoek in de ring te gooien, blijft alleen BMW Motorsport nog over in de door miljoenen gevolgde raceklasse.

Voorlopig ziet DTM-baas Gerhard Berger nog niet per se beren op de weg en voelt hij zich gesteund door de miljoenen fans die de DTM rijk is.

Vacature - MotorsportZ is op zoek naar F1-schrijftijgers (m/v) die autosport in hun aderen hebben vloeien en alles willen weten. Wat we onder andere nodig hebben zijn mensen van tenminste 16 jaar oud die in goed Nederlands een mooi en boeiend stukje kunnen schrijven. Geïnteresseerd of ken jij zo iemand? Check hier de vacature.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om mee te praten heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Peiling
Wie moet volgens jou de nieuwe teamgenoot van Max Verstappen worden?
Volgende F1 Grand Prix
Portugal
vrijdag 23 oktober 2020
11:00 - 12:30Eerste vrije training
15:00 - 16:30Tweede vrije training
zaterdag 24 oktober 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 25 oktober 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Portugal
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.