VT31 okt - 10:00
QUALI31 okt - 14:00
RACE 1 nov - 13:10
Home DTM

De DTM maakt zich op voor ronde vier: Norisring 2019

De DTM maakt zich op voor ronde vier: Norisring 2019
© Barry Mikkers/mikkers-photo.com

Komend weekend doet het DTM-circus Norisring aan voor de vier ronde om het kampioenschap 2019. Het Duitse circuit in Nürnberg biedt garantie tot spektakel zoals dat ieder jaar het geval is. Intussen zijn er drie DTM-weekenden verreden en begint er zich een patroon te vormen, waarin Audi-rijders René Rast en Nico Müller en BMW-rijders Philipp Eng en Marco Wittmann een hoofdrol lijken spelen.

Maar de coureurs daar achter zijn absoluut nog niet kansloos voor de titel van 2019. Mike Rockenfeller en Robin Frijns, die achter het genoemde kwartet op de vijfde een zesde plek in het kampioenschap staan, voeren de rest van het veld aan.

Dit jaar is Mercedes niet meer van de partij in de DTM en heeft Aston Martin de sprong gewaagd om het op te nemen tegen Audi en BMW. En zoals mag worden aangenomen is het eerste jaar lastig, ondanks dat het merk zich heeft verbonden aan HWA, waarmee Mercedes vele jaren successen behaalde, gaat het allemaal nog niet van een leien dakje. Desondanks hebben de Aston Martin-coureurs Paul Di Resta, Jake Dennis (rookie), Ferdinand von Habsburg en Daniel Juncadella toch hier en daar punten weten te scoren.

Voorlopig lijkt het er op dat de weersomstandigheden geen rol gaan spelen in Nürnberg. Op vrijdag, zaterdag en zondag tikt het kwik de 26 a 27º Celsius aan en blijft het droog, met hier en daar een wolkje.

Vrijdag 5 juli

De eerste vrije training op Norisring zal vrijdagmiddag 5 juli van 13:00 tot 13:45 uur gehouden worden. Aansluitend worden de coureurs gedurende vijf minuten in de gelegenheid gesteld om oefenstart te maken. Later in de middag begint om 16:15 uur de tweede vrije training en die eindigt om 16:45 uur. Ook na deze training kunnen de DTM-coureurs weer proefstarts maken.

Zaterdag 6 juli

Nadat op vrijdagmiddag de vrije trainingen zijn afgewerkt wordt de eerste kwalificatie voor race 1 van 10:25 tot 10:45 uur afgewerkt. 's Middags volgt om 13:33 uur de start van race 1.

Zondag 7 juli

Ook op zondag wordt er een kwalificatie verreden en deze begint om 10:35 uur en wordt afgerond om 10:55 uur. De start van race 2 begint zondagmiddag om 13:33 uur.

In het bijprogramma van de DTM rijden het steeds populairder wordende W-Series, een raceklasse waarin alleen vrouwelijke coureurs deelnemen, waarin de Nederlandse autocoureur Beitske Visser het erg goed doet. Daarnaast is er ook weer een rol weggelegd voor de Porsche Carrera Cup Deutschland, waarin het ook erg spannend is.

Na het DTM-weekend in Norisring is het twee weken later de beurt aan TT circuit Assen, waar de DTM haar debuut gaat maken. Een evenement wat je als rasechte autosportliefhebber niet mag missen!

Vacature - MotorsportZ is op zoek naar F1-schrijftijgers (m/v) die autosport in hun aderen hebben vloeien en alles willen weten. Wat we onder andere nodig hebben zijn mensen van tenminste 16 jaar oud die in goed Nederlands een mooi en boeiend stukje kunnen schrijven. Geïnteresseerd of ken jij zo iemand? Check hier de vacature.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om mee te praten heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Peiling
Lewis Hamilton heeft voor 2021 nog geen nieuw contract. Wat gaat hij doen?
Volgende F1 Grand Prix
Portugal
vrijdag 23 oktober 2020
11:00 - 12:30Eerste vrije training
15:00 - 16:30Tweede vrije training
zaterdag 24 oktober 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 25 oktober 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Portugal
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.