De DTM maakt zich op voor ronde vier: Norisring 2019

Komend weekend doet het DTM-circus Norisring aan voor de vier ronde om het kampioenschap 2019. Het Duitse circuit in Nürnberg biedt garantie tot spektakel zoals dat ieder jaar het geval is. Intussen zijn er drie DTM-weekenden verreden en begint er zich een patroon te vormen, waarin Audi-rijders René Rast en Nico Müller en BMW-rijders Philipp Eng en Marco Wittmann een hoofdrol lijken spelen.

De DTM maakt zich op voor ronde vier: Norisring 2019
© Barry Mikkers/mikkers-photo.com

Maar de coureurs daar achter zijn absoluut nog niet kansloos voor de titel van 2019. Mike Rockenfeller en Robin Frijns, die achter het genoemde kwartet op de vijfde een zesde plek in het kampioenschap staan, voeren de rest van het veld aan.

Dit jaar is Mercedes niet meer van de partij in de DTM en heeft Aston Martin de sprong gewaagd om het op te nemen tegen Audi en BMW. En zoals mag worden aangenomen is het eerste jaar lastig, ondanks dat het merk zich heeft verbonden aan HWA, waarmee Mercedes vele jaren successen behaalde, gaat het allemaal nog niet van een leien dakje. Desondanks hebben de Aston Martin-coureurs Paul Di Resta, Jake Dennis (rookie), Ferdinand von Habsburg en Daniel Juncadella toch hier en daar punten weten te scoren.

Voorlopig lijkt het er op dat de weersomstandigheden geen rol gaan spelen in Nürnberg. Op vrijdag, zaterdag en zondag tikt het kwik de 26 a 27º Celsius aan en blijft het droog, met hier en daar een wolkje.

Vrijdag 5 juli

De eerste vrije training op Norisring zal vrijdagmiddag 5 juli van 13:00 tot 13:45 uur gehouden worden. Aansluitend worden de coureurs gedurende vijf minuten in de gelegenheid gesteld om oefenstart te maken. Later in de middag begint om 16:15 uur de tweede vrije training en die eindigt om 16:45 uur. Ook na deze training kunnen de DTM-coureurs weer proefstarts maken.

Zaterdag 6 juli

Nadat op vrijdagmiddag de vrije trainingen zijn afgewerkt wordt de eerste kwalificatie voor race 1 van 10:25 tot 10:45 uur afgewerkt. 's Middags volgt om 13:33 uur de start van race 1.

Zondag 7 juli

Ook op zondag wordt er een kwalificatie verreden en deze begint om 10:35 uur en wordt afgerond om 10:55 uur. De start van race 2 begint zondagmiddag om 13:33 uur.

In het bijprogramma van de DTM rijden het steeds populairder wordende W-Series, een raceklasse waarin alleen vrouwelijke coureurs deelnemen, waarin de Nederlandse autocoureur Beitske Visser het erg goed doet. Daarnaast is er ook weer een rol weggelegd voor de Porsche Carrera Cup Deutschland, waarin het ook erg spannend is.

Na het DTM-weekend in Norisring is het twee weken later de beurt aan TT circuit Assen, waar de DTM haar debuut gaat maken. Een evenement wat je als rasechte autosportliefhebber niet mag missen!

Gerelateerde onderwerpen DTMAston Martin DTMAudi DTMBeitske VisserBMW DTMMarco WittmannMike RockenfellerNico MüllerPaul di RestaRené RastRobin Frijns
Net binnen
Lees meer racenieuws
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Emilia-Romagna
vrijdag 16 april
Eerste vrije training
11:30 - 12:30
Tweede vrije training
15:00 - 16:00
zaterdag 17 april
Derde vrije training
12:00 - 13:00
Kwalificatie
15:00 - 16:00
zondag 18 april
Race
15:00 - 17:00
Meer Emilia-Romagna GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.