Home DTM

De DTM is klaar om door Ramshoek te knallen op TT Circuit Assen

Van vrijdag 19 tot en met 21 juli is de DTM te gast op TT Circuit Assen. Voor het TT Circuit van Assen is het een nieuwe bladzijde in de rijke geschiedenis die de 'Cathedral of Speed' rijk is, maar het zelfde geldt door de mega populaire Duitse toerwagenklasse; DTM.

De DTM is klaar om door Ramshoek te knallen op TT Circuit Assen
© Barry Mikkers/mikkers-photo.com

Met de toevoeging van TT Circuit Assen krijgen de DTM-coureurs, waaronder Nederlander Frijns, de maken met de snelste bocht van het seizoen. Met ongeveer 265 km/u knallen de mannen in hun Aud's, BMW's en Aston Martin's door de bocht Ramshoek en daarmee krijgen de coureurs een G-kracht van 2,7 te verwerken.

Maar de coureurs komen niet onbeslagen te ijs. Zo is er bijvoorbeeld al veelvuldig geoefend in de simulator. Zo ook door BMW-rijder Philipp Eng. "Ik heb me voorbereid door gebruik te maken van de simulator. De laatste keer dat ik in Assen reed was in 2011 en ik denk dat het echt een heel gaaf circuit is. Om er in 2019 terug te komen, maar nu in een DTM-auto, zal veel toewijding vragen. Het gaat heen en weer en dat ook nog met hoge snelheden: Alles wat een coureur zich maar kan wensen van een circuit. Vooral Ramshoek is heel erg gaaf, coureurs zijn gek op snelle bochten, dus Assen heeft alles om voor een spectaculaire race garant te staan", aldus Philipp Eng.

Ook Daniel Juncadella, die dit jaar voor R-Motorsport in een Aston Martin uitkomt, heeft er meer dan gemiddelde zin in om aan de slag te gaan in Assen. "Ik heb zelf nog nooit in Assen gereden, maar ik vind het nu al een mooi circuit", begint de Spanjaard maandag tijdens de persconferentie. "Ik heb er wel in de simulator gereden en alles wat ik kan zeggen is dat het voor ons [als coureurs] heel erg leuk zal worden. Het is een mooie combinatie van snelle bochten en dat is altijd genieten."

Audi-rijder Mike Rockenfeller heeft feitelijk ook nog niet gereden op het TT Circuit in Assen, maar net als zijn collega's heeft de Duitser al vele uren in de simulator gezeten. "Net als voor iedere race bereiden we ons voor door gebruik te maken van de simulator", steekt Rockenfeller van wal. "Maar omdat ik nog nooit in Assen heb gereden vraagt dat deze keer een andere aanpak. Tegen de tijd dat we richting de finalerace in Hockenheim gaan is het bepalen van de set-up bijna routine geworden, maar dat geldt dus niet voor Assen. Het is belangrijk om zo snel mogelijk een goede ritme te krijgen, maar dat zal niet eenvoudig worden. Maar dat geldt voor alle coureurs, dus ik maak me geen zorgen", aldus 'Rocky', zoals de Duitser ook wordt genoemd.Formule 1 podcast GP Hongarije - Max start vanaf pole, een mooi gevecht met Lewis

Iedereen moet op het puntje van zijn stoel hebben gezeten tijdens de GP van Hongarije. Wat een race!
Klik, beluister en GENIET