VT31 okt - 10:00
QUALI31 okt - 14:00
RACE 1 nov - 13:10
Home DTM

De DTM is klaar om door Ramshoek te knallen op TT Circuit Assen

De DTM is klaar om door Ramshoek te knallen op TT Circuit Assen
© Barry Mikkers/mikkers-photo.com

Van vrijdag 19 tot en met 21 juli is de DTM te gast op TT Circuit Assen. Voor het TT Circuit van Assen is het een nieuwe bladzijde in de rijke geschiedenis die de 'Cathedral of Speed' rijk is, maar het zelfde geldt door de mega populaire Duitse toerwagenklasse; DTM.

Met de toevoeging van TT Circuit Assen krijgen de DTM-coureurs, waaronder Nederlander Frijns, de maken met de snelste bocht van het seizoen. Met ongeveer 265 km/u knallen de mannen in hun Aud's, BMW's en Aston Martin's door de bocht Ramshoek en daarmee krijgen de coureurs een G-kracht van 2,7 te verwerken.

Maar de coureurs komen niet onbeslagen te ijs. Zo is er bijvoorbeeld al veelvuldig geoefend in de simulator. Zo ook door BMW-rijder Philipp Eng. "Ik heb me voorbereid door gebruik te maken van de simulator. De laatste keer dat ik in Assen reed was in 2011 en ik denk dat het echt een heel gaaf circuit is. Om er in 2019 terug te komen, maar nu in een DTM-auto, zal veel toewijding vragen. Het gaat heen en weer en dat ook nog met hoge snelheden: Alles wat een coureur zich maar kan wensen van een circuit. Vooral Ramshoek is heel erg gaaf, coureurs zijn gek op snelle bochten, dus Assen heeft alles om voor een spectaculaire race garant te staan", aldus Philipp Eng.

Ook Daniel Juncadella, die dit jaar voor R-Motorsport in een Aston Martin uitkomt, heeft er meer dan gemiddelde zin in om aan de slag te gaan in Assen. "Ik heb zelf nog nooit in Assen gereden, maar ik vind het nu al een mooi circuit", begint de Spanjaard maandag tijdens de persconferentie. "Ik heb er wel in de simulator gereden en alles wat ik kan zeggen is dat het voor ons [als coureurs] heel erg leuk zal worden. Het is een mooie combinatie van snelle bochten en dat is altijd genieten."

Audi-rijder Mike Rockenfeller heeft feitelijk ook nog niet gereden op het TT Circuit in Assen, maar net als zijn collega's heeft de Duitser al vele uren in de simulator gezeten. "Net als voor iedere race bereiden we ons voor door gebruik te maken van de simulator", steekt Rockenfeller van wal. "Maar omdat ik nog nooit in Assen heb gereden vraagt dat deze keer een andere aanpak. Tegen de tijd dat we richting de finalerace in Hockenheim gaan is het bepalen van de set-up bijna routine geworden, maar dat geldt dus niet voor Assen. Het is belangrijk om zo snel mogelijk een goede ritme te krijgen, maar dat zal niet eenvoudig worden. Maar dat geldt voor alle coureurs, dus ik maak me geen zorgen", aldus 'Rocky', zoals de Duitser ook wordt genoemd.

Vacature - MotorsportZ is op zoek naar F1-schrijftijgers (m/v) die autosport in hun aderen hebben vloeien en alles willen weten. Wat we onder andere nodig hebben zijn mensen van tenminste 16 jaar oud die in goed Nederlands een mooi en boeiend stukje kunnen schrijven. Geïnteresseerd of ken jij zo iemand? Check hier de vacature.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om mee te praten heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Peiling
Lewis Hamilton heeft voor 2021 nog geen nieuw contract. Wat gaat hij doen?
Volgende F1 Grand Prix
Portugal
vrijdag 23 oktober 2020
11:00 - 12:30Eerste vrije training
15:00 - 16:30Tweede vrije training
zaterdag 24 oktober 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 25 oktober 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Portugal
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.