Coronavirus: DTM-test Monza verplaatst naar Hockenheim

De DTM-test, die gepland staat voor 16 tot en met 19 maart, is verplaatst van Monza naar Hockenheim. Dit heeft ITR (overkoepelende organisatie van de DTM) besloten. De veiligheid en de gezondheid van alle betrokkenen staan hoog in het vaandel bij de organisatie.

Coronavirus: DTM-test Monza verplaatst naar Hockenheim
© DTM

De uitbraak van het coronavirus in Noord-Italië, waar inmiddels honderden mensen zijn besmet, heeft de organisatie doen besluiten de DTM-test naar Zuid-Duitsland te verplaatsen. Sinds vorige week heeft het coronavirus de kop op gestoken in Noord-Italië. Er zijn al meer dan 200 besmettingen geregistreerd en intussen zijn er in Italië twaalf mensen overleden als gevolg van het besmettelijke virus.

"Veiligheid en gezondheid staan bij ons hoog in het vaandel", aldus ITR CEO Marcel Mohaupt. "Het is duidelijk dat de verspreiding van het coronavirus jammer genoeg de maatschappij op vele manieren en op een doordringende manier beïnvloeden. Met de veiligheid en de gezondheid van alle betrokkenen hebben wij besloten om de DTM-test te verplaatsen."

Het coronavirus gerijpt wereldwijd steeds meer om zich heen. Nadat de Formule 1 Grand Prix van China is uitgesteld, ligt de situatie in Vietnam ook onder een vergrootglas.

Gerelateerde onderwerpen DTMCoronavirusMarcel Mohaupt
Net binnen
Lees meer racenieuws
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Emilia-Romagna
vrijdag 16 april
Eerste vrije training
11:30 - 12:30
Tweede vrije training
15:00 - 16:00
zaterdag 17 april
Derde vrije training
12:00 - 13:00
Kwalificatie
15:00 - 16:00
zondag 18 april
Race
15:00 - 17:00
Meer Emilia-Romagna GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.