Home DTM

Audi-coureur Robin Frijns wil goede DTM-show geven in Assen

Aanstaand weekend is het na Norisring de beurt aan het Nederlandse TT Circuit van Assen. De DTM (Deutsche Tourenwagen-Masters) debuteert van 19 tot en met 21 juli op het Drentse asfalt en worden veel van het weekend in Assen verwacht en Audi-coureur Robin Frijns hoopt dan ook dat hij voor de vele fans een goede show kan geven.

Audi-coureur Robin Frijns wil goede DTM-show geven in Assen
© Barry Mikkers/mikkers-photo.com

Robin Frijns laat weten dat de echte raceliefhebbers, die van een potje hard maar fair racen houden, aankomend weekend wel goed zitten in Assen. De Limburger, die afgelopen weekend de laatste race voor het Formule E-kampioen in New York op z'n naam zette, reed in 2011 voor de laatste keer op het circuit in Assen. "Ik kijk er heel erg naar uit om hier nu DTM te rijden. Assen is bij de MotoGP natuurlijk altijd een garantie voor spektakel. Ik hoop dat er veel mensen komen en we inderdaad een goede show kunnen geven", laat Frijns door De Telegraaf optekenen.

"DTM is een klasse op zich. Ik heb er zoveel plezier in", vervolgt Frijns "Ik houd van sprintwedstrijden zoals deze [DTM]. Er komt op de baan heel wat duw- en trekwerk bij kijken. Natuurlijk zijn er wel regels. Zo moet er altijd ruimte zijn voor een auto naast je, maar iedereen houdt zich daar wel aan. Het is wel echt hard tegen hard. Zo moet racen ook zijn."

"We geven een goede show aan alle fans. Daar draait het uiteindelijk om. Er komt veel minder technologie aan te pas dan bij de Formule 1, maar het hele veld zit kort bij elkaar. Natuurlijk ligt in Nederland de focus veel op de Formule 1 door Max Verstappen en het is ook geweldig wat hij presteert. Maar ik kan het de autosportfans zeker aanraden om ook hier eens naar te gaan kijken," vindt de 27-jarige Maastrichtenaar.

Aanstaande donderdag 18 juli wordt het DTM-weekend in Assen ingeluid met een City Demo DTM langs de Vaart in Assen. Naast de DTM-auto's worden ook de bolides uit de W Series, waarin de Nederlandse Beitske Visser met succes deelneemt, op de Vaart in Assen verwacht, met als twee Formule 1-auto's van Red Bull Racing.Formule 1 podcast GP Hongarije - Max start vanaf pole, een mooi gevecht met Lewis

Iedereen moet op het puntje van zijn stoel hebben gezeten tijdens de GP van Hongarije. Wat een race!
Klik, beluister en GENIET