Assen luidt DTM-weekend donderdag 18 juli in met City Demo DTM

Als voorproefje op het eerste DTM-weekend op het TT Circuit in Assen wordt er op donderdag 18 juli een City Demo DTM gegeven. De organisatie verwacht ongeveer 20.000 bezoekers die allemaal een glimp willen opvangen van de Formule 1-auto's onder de toerwagens; de DTM.

Assen luidt DTM-weekend donderdag 18 juli in met City Demo DTM
© Barry Mikkers/mikkers-photo.com

Er komen vijftien DTM-wagens naar de stad. Het gaat om de snelste modellen voor op de weg van BMW, Audi en Aston Martin. De City Demo DTM begint donderdag 18 juli om 17:00 uur en om 19:00 uur wordt het evenement afgevlagd. De demo wordt gehouden op en rond De Vaart in Assen. Er komt een podium op de kop van de Vaart, de coureurs worden gepresenteerd en er is muziek.

Naast de DTM-auto's, die met ruim 600 pk het asfalt te lijf zullen gaan, worden er ook twee Formule 1-auto's van Red Bull Racing verwacht. Daar bovenop zullen er ook formule-wagens uit de nieuwe raceklasse voor vrouwen W-Series, waar momenteel de Nederlandse Beitske Visser op de tweede plek in het kampioenschap staat, gedemonstreerd worden.

Volgens organisator Lee van Dam is de demonstratie 'dé manier om activiteiten op het TT Circuit naar de binnenstad van Assen te brengen'. "Zo breng je Circuit en stad bij elkaar. Mensen maak je zo lekker om naar de races te komen, en de coureurs en bezoekers van het Circuit trek je tegelijkertijd naar de stad. Zo heeft iedereen er profijt van", aldus Van Dam tegenover RTV Drenthe.

Gerelateerde onderwerpen DTMAston Martin DTMAudi DTMBeitske VisserBMW DTMDTM Assen 2019Lee van DamRed Bull F1TT-Circuit Assen
Net binnen
Lees meer racenieuws
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Bahrein
vrijdag 26 maart
Eerste vrije training
12:30 - 13:30
Tweede vrije training
16:00 - 17:00
zaterdag 27 maart
Derde vrije training
13:00 - 14:00
Kwalificatie
16:00 - 17:00
zondag 28 maart
Race
17:00 - 19:00
Meer Bahrein GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.