Home DTM

Assen en Zolder ook de komende jaren op de DTM-kalender

Afgelopen weekend maakte de DTM haar debuut op het TT Circuit van Assen. Eerder dit jaar maakte de DTM ook opnieuw kennis met het Belgische circuit van Zolder. DTM-organisator ITR is meer dan tevreden over beiden DTM-weekenden en heeft bekend gemaakt dat de twee DTM-races van de lage landen ook de komende jaren op de kalender staan.

Assen en Zolder ook de komende jaren op de DTM-kalender
© Barry Mikkers/mikkers-photo.com

Iedereen is het over eens dat het DTM-debuut in Assen een succes is geweest. Ondanks dat veel mensen op vakantie waren zaten de tribunes op zondag behoorlijk vol en was de sfeer meer dan goed. Maar ook tijdens de terugkeer van de DTM op het circuit van Zolder was de organisatie meer dan tevreden.

"De terugkeer naar Zolder was een doorslaand succes voor ons", aldus Achim Kostron namens DTM-organisator ITR tegenover RTL GP. "Het circuit van Zolder is een bijzondere locatie voor de DTM. Het circuit heeft historie en elke fout wordt er afgestraft, en dat past perfect in het DNA van de DTM."

Voor het TT Circuit van Assen was er ook een dikke pluim en een vloot aan lofbetuigingen. DTM-baas Gerhard Berger was afgelopen weekend voor het eerst aanwezig op het circuit in Assen. De voormalig Formule 1-coureur uit Oostenrijk keek zijn ogen uit. "Ik ben diep onder de indruk van het circuit en de gehele entourage. Ik ben heel positief verrast", aldus Berger in de Duitse media.

De tweevoudig Grand Prix-winnaar liet ook zijn Formule 1-hart spreken en vroeg zich af waarom de Formule 1 niet heeft gekozen voor Assen. "Ik begrijp niet waarom de Formule 1 niet naar Assen is gekomen. Assen is een van de beste circuits die ik heb gezien. Alles is hier perfect om zo'n race te houden. De tribunes zijn er om veel toeschouwers op te vangen, het paddock is groot en de infrastructuur met vliegveld en hotels in de nabijheid is er ook prima."

Formule 1 kalender 2020: Download nu alvast de F1-kalender van 2020 in je mobiel, tablet en/of online-agenda. Helemaal GRATIS!


Formule 1 podcast

GP Abu Dhabi 2019 - Nabeschouwing: Hamilton en Verstappen sluiten jaar in stijl af.
Klik en beluister

0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Volgende F1 Grand Prix
GP Australië
vrijdag 13 maart 2020
02:00 - 03:30Eerste vrije training
06:00 - 07:30Tweede vrije training
zaterdag 14 maart 2020
04:00 - 05:00Derde vrije training
07:00 - 08:00Kwalificatie
zondag 15 maart 2020
06:10 - 08:10Race
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2019 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.