Assen en Zolder ook de komende jaren op de DTM-kalender

Afgelopen weekend maakte de DTM haar debuut op het TT Circuit van Assen. Eerder dit jaar maakte de DTM ook opnieuw kennis met het Belgische circuit van Zolder. DTM-organisator ITR is meer dan tevreden over beiden DTM-weekenden en heeft bekend gemaakt dat de twee DTM-races van de lage landen ook de komende jaren op de kalender staan.

Assen en Zolder ook de komende jaren op de DTM-kalender
© Barry Mikkers/mikkers-photo.com

Iedereen is het over eens dat het DTM-debuut in Assen een succes is geweest. Ondanks dat veel mensen op vakantie waren zaten de tribunes op zondag behoorlijk vol en was de sfeer meer dan goed. Maar ook tijdens de terugkeer van de DTM op het circuit van Zolder was de organisatie meer dan tevreden.

"De terugkeer naar Zolder was een doorslaand succes voor ons", aldus Achim Kostron namens DTM-organisator ITR tegenover RTL GP. "Het circuit van Zolder is een bijzondere locatie voor de DTM. Het circuit heeft historie en elke fout wordt er afgestraft, en dat past perfect in het DNA van de DTM."

Voor het TT Circuit van Assen was er ook een dikke pluim en een vloot aan lofbetuigingen. DTM-baas Gerhard Berger was afgelopen weekend voor het eerst aanwezig op het circuit in Assen. De voormalig Formule 1-coureur uit Oostenrijk keek zijn ogen uit. "Ik ben diep onder de indruk van het circuit en de gehele entourage. Ik ben heel positief verrast", aldus Berger in de Duitse media.

De tweevoudig Grand Prix-winnaar liet ook zijn Formule 1-hart spreken en vroeg zich af waarom de Formule 1 niet heeft gekozen voor Assen. "Ik begrijp niet waarom de Formule 1 niet naar Assen is gekomen. Assen is een van de beste circuits die ik heb gezien. Alles is hier perfect om zo'n race te houden. De tribunes zijn er om veel toeschouwers op te vangen, het paddock is groot en de infrastructuur met vliegveld en hotels in de nabijheid is er ook prima."

Gerelateerde onderwerpen DTMDTM Assen 2019Gerhard Berger
Net binnen
Lees meer racenieuws
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Emilia-Romagna
vrijdag 16 april
Eerste vrije training
11:30 - 12:30
Tweede vrije training
15:00 - 16:00
zaterdag 17 april
Derde vrije training
12:00 - 13:00
Kwalificatie
15:00 - 16:00
zondag 18 april
Race
15:00 - 17:00
Meer Emilia-Romagna GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.