Albon en Lawson voor Red Bull in actie in DTM-kampioenschap 2021

Alexander Albon en Liam Lawson rijden volgend jaar in het vernieuwde DTM-kampioenschap. De 24-jarige Thaise- Brit verloor laatst nog zijn Red Bull stoeltje aan Pérez. Maar naast test- en reserve coureur zal hij dus ook een aantal DTM races gaan rijden. Lawson werd afgelopen seizoen vijfde in de Formule 3 klasse. De coureurs worden gesteund door Red Bull Racing.

Albon en Lawson voor Red Bull in actie in DTM-kampioenschap 2021
© Dutch Photo Agency/Red Bull Content Pool | Marco Wittman (Red Bull) in actie op 8 mei , tijdens de eerste DTM-race van het seizoen 2016.

Alexander Albon zal niet alle races gaan rijden, omdat hij nog steeds taken heeft bij het team van Red Bull en AlphaTauri zal hij alleen de races rijden die niet tijdens een F1- weekend plaats vinden. Wie zijn stoeltje tijdens die races overneemt is nog niet duidelijk. Net als voor welk team en merk de twee Red Bull protegés zullen uitkomen wordt in een later stadium bekend gemaakt.

Wel is er al bekend wie de teamgenoot van Albon zal gaan worden, de 18-jarige Nieuw-Zeelander Liam Lawson. Lawson kwam dit seizoen uit in de Formule 3 voor het team van Hitech en eindigde vijfde in de eindstand met drie overwinningen en acht podia op zijn naam.

"De DTM met een eersteklas veld en GT3-sportauto’s is een interessante raceklasse en een echte uitdaging, zowel voor succesvolle coureurs als Alex Albon als voor onze Red Bull juniorcoureur Liam Lawson", aldus Dr. Helmut Marko.

Topman van de DTM en tienvoudig Grand Prix winnaar Gerhard Berger is ook erg blij met Albon en Lawson als nieuwe aanwinsten voor het vernieuwde DTM-kampioenschap voor 2021. "Formule 1-coureurs zoals Alexander Albon, DTM-sterren zoals drievoudig kampioen René Rast, GT-professionals en jonge talenten zoals Liam Lawson - dat is een eersteklas coureursmix zoals ik die zou willen hebben voor het DTM-seizoen 2021. (…) Albon is een jonge, ambitieuze coureur en een uitstekende aanwinst voor de DTM", aldus Berger.

De DTM zoals we die kenden gaat vanaf 2021 op de schop. De DTM wordt een zogenoemd GT Plus kampioenschap. Dit als doel om geld te besparen. Dit in de hoop om fabrieksteams in te wisselen voor privé teams. Het DTM seizoen gaat van start op 29 mei op het circuit Igora Drive in Rusland.

Gerelateerde onderwerpen DTMAlexander AlbonGerhard BergerHelmut MarkoLiam Lawson
Net binnen
Lees meer racenieuws
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Emilia-Romagna
vrijdag 16 april
Eerste vrije training
11:00 - 12:00
Tweede vrije training
14:30 - 15:30
zaterdag 17 april
Derde vrije training
11:00 - 12:00
Kwalificatie
14:00 - 15:00
zondag 18 april
Race
15:00 - 17:00
Meer Emilia-Romagna GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.