HongarijeGP Hongarije
VT 1uitslag
VT 2uitslag
VT 3uitslag
QUALIuitslag
RACE 1 aug 15:00

Albon en Lawson voor Red Bull in actie in DTM-kampioenschap 2021

Alexander Albon en Liam Lawson rijden volgend jaar in het vernieuwde DTM-kampioenschap. De 24-jarige Thaise- Brit verloor laatst nog zijn Red Bull stoeltje aan Pérez. Maar naast test- en reserve coureur zal hij dus ook een aantal DTM races gaan rijden. Lawson werd afgelopen seizoen vijfde in de Formule 3 klasse. De coureurs worden gesteund door Red Bull Racing.

Albon en Lawson voor Red Bull in actie in DTM-kampioenschap 2021
© Dutch Photo Agency/Red Bull Content Pool | Marco Wittman (Red Bull) in actie op 8 mei , tijdens de eerste DTM-race van het seizoen 2016.

Alexander Albon zal niet alle races gaan rijden, omdat hij nog steeds taken heeft bij het team van Red Bull en AlphaTauri zal hij alleen de races rijden die niet tijdens een F1- weekend plaats vinden. Wie zijn stoeltje tijdens die races overneemt is nog niet duidelijk. Net als voor welk team en merk de twee Red Bull protegés zullen uitkomen wordt in een later stadium bekend gemaakt.

Wel is er al bekend wie de teamgenoot van Albon zal gaan worden, de 18-jarige Nieuw-Zeelander Liam Lawson. Lawson kwam dit seizoen uit in de Formule 3 voor het team van Hitech en eindigde vijfde in de eindstand met drie overwinningen en acht podia op zijn naam.

Gerelateerde onderwerpen DTMAlexander AlbonGerhard BergerHelmut MarkoLiam Lawson
Net binnen
Lees meer racenieuws
Formule 1
Up Next
Hongarije
vrijdag 30 juli
Eerste vrije training
11:30 - 12:30
Tweede vrije training
15:00 - 16:00
zaterdag 31 juli
Derde vrije training
12:00 - 13:00
Kwalificatie
15:00 - 16:00
zondag 01 augustus
Race
15:00 - 17:00
Meer Hongarije GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.