VT1 9 okt - 11:00
VT2 9 okt - 15:00
VT310 okt - 12:00
QUALI10 okt - 15:00
RACE11 okt - 15:10

Vijf Nederlandse talenten komen dit jaar uit voor TeamNL

Vijf Nederlandse talenten komen dit jaar uit voor TeamNL
©F2 Media

De coureurs die deel uitmaken van het zogeheten KNAF Talent First-programma rijden vanaf 2019 onder de vlag van TeamNL. Het betreft Rinus van Kalmthout (18), Richard Verschoor (18), Glenn van Berlo (17) en Tijmen van der Helm (15). Dat geldt ook voor Kas Haverkort (15 jaar) die in de karting actief is.

De vijf coureurs maken deel uit van het KNAF Talent First-programma, dat wordt gesteund door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en NOC*NSF. Om meer aansluiting te vinden bij de sportkoepel en andere sportbonden is er voor gekozen om onder de naam TeamNL uit te komen. Voormalig Formule 1-coureur Giedo van der Garde zal als bondscoach van de talentvolle rijders optreden.

Rinus van Kalmthout schreef in de winterperiode de Asian F3 Winter Series op zijn naam. Komend seizoen zal de jonge Nederlander zijn vleugels verder uitslaan door uit te komen in de Indy Lights, het voorportaal van de IndyCar-series.

Richard Verschoor die vorig jaar uitkwam in de GP3-series, hoopt dit jaar op een F2-stoeltje. Vandaag, donderdag 7 maart, test hij met MP Motorsport in Barcelona. Mocht de Formule 2 geen optie zijn voor de jongeman uit Benschop, dan hoopt Verschoor op een F3-zitje.

Van Berlo en Van der Helm maken hun debuut in de autosport in het SMP Formule 4 Noord-Europese zonekampioenschap (NEZ) voor het Nederlandse renstal van MP Motorsport.[Photo credit: F2 Media (Richard Verschoor in actie op donderdag 7 maart 2019 voor MP Motorsport)]

Vacature - MotorsportZ is op zoek naar F1-schrijftijgers (m/v) die autosport in hun aderen hebben vloeien en alles willen weten. Wat we onder andere nodig hebben zijn mensen van tenminste 16 jaar oud die in goed Nederlands een mooi en boeiend stukje kunnen schrijven. Geïnteresseerd of ken jij zo iemand? Check hier de vacature.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om mee te praten heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.