Vijf Nederlandse talenten komen dit jaar uit voor TeamNL

De coureurs die deel uitmaken van het zogeheten KNAF Talent First-programma rijden vanaf 2019 onder de vlag van TeamNL. Het betreft Rinus van Kalmthout (18), Richard Verschoor (18), Glenn van Berlo (17) en Tijmen van der Helm (15). Dat geldt ook voor Kas Haverkort (15 jaar) die in de karting actief is.

Vijf Nederlandse talenten komen dit jaar uit voor TeamNL
©F2 Media

De vijf coureurs maken deel uit van het KNAF Talent First-programma, dat wordt gesteund door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en NOC*NSF. Om meer aansluiting te vinden bij de sportkoepel en andere sportbonden is er voor gekozen om onder de naam TeamNL uit te komen. Voormalig Formule 1-coureur Giedo van der Garde zal als bondscoach van de talentvolle rijders optreden.

Rinus van Kalmthout schreef in de winterperiode de Asian F3 Winter Series op zijn naam. Komend seizoen zal de jonge Nederlander zijn vleugels verder uitslaan door uit te komen in de Indy Lights, het voorportaal van de IndyCar-series.

Richard Verschoor die vorig jaar uitkwam in de GP3-series, hoopt dit jaar op een F2-stoeltje. Vandaag, donderdag 7 maart, test hij met MP Motorsport in Barcelona. Mocht de Formule 2 geen optie zijn voor de jongeman uit Benschop, dan hoopt Verschoor op een F3-zitje.

Van Berlo en Van der Helm maken hun debuut in de autosport in het SMP Formule 4 Noord-Europese zonekampioenschap (NEZ) voor het Nederlandse renstal van MP Motorsport.[Photo credit: F2 Media (Richard Verschoor in actie op donderdag 7 maart 2019 voor MP Motorsport)]

Gerelateerde onderwerpen AutosportGiedo van der GardeGlenn van BerloKas HaverkortKNAF Talent FirstMP MotorsportRichard VerschoorRinus van KalmthoutTeamNLTijmen van der Helm
Net binnen
Lees meer racenieuws
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Emilia-Romagna
vrijdag 16 april
Eerste vrije training
11:30 - 12:30
Tweede vrije training
15:00 - 16:00
zaterdag 17 april
Derde vrije training
12:00 - 13:00
Kwalificatie
15:00 - 16:00
zondag 18 april
Race
15:00 - 17:00
Meer Emilia-Romagna GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.