Vijf Nederlandse talenten komen dit jaar uit voor TeamNL

De coureurs die deel uitmaken van het zogeheten KNAF Talent First-programma rijden vanaf 2019 onder de vlag van TeamNL. Het betreft Rinus van Kalmthout (18), Richard Verschoor (18), Glenn van Berlo (17) en Tijmen van der Helm (15). Dat geldt ook voor Kas Haverkort (15 jaar) die in de karting actief is.

Vijf Nederlandse talenten komen dit jaar uit voor TeamNL
©F2 Media

De vijf coureurs maken deel uit van het KNAF Talent First-programma, dat wordt gesteund door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en NOC*NSF. Om meer aansluiting te vinden bij de sportkoepel en andere sportbonden is er voor gekozen om onder de naam TeamNL uit te komen. Voormalig Formule 1-coureur Giedo van der Garde zal als bondscoach van de talentvolle rijders optreden.

Rinus van Kalmthout schreef in de winterperiode de Asian F3 Winter Series op zijn naam. Komend seizoen zal de jonge Nederlander zijn vleugels verder uitslaan door uit te komen in de Indy Lights, het voorportaal van de IndyCar-series.

Richard Verschoor die vorig jaar uitkwam in de GP3-series, hoopt dit jaar op een F2-stoeltje. Vandaag, donderdag 7 maart, test hij met MP Motorsport in Barcelona. Mocht de Formule 2 geen optie zijn voor de jongeman uit Benschop, dan hoopt Verschoor op een F3-zitje.

Van Berlo en Van der Helm maken hun debuut in de autosport in het SMP Formule 4 Noord-Europese zonekampioenschap (NEZ) voor het Nederlandse renstal van MP Motorsport.[Photo credit: F2 Media (Richard Verschoor in actie op donderdag 7 maart 2019 voor MP Motorsport)]

Formule 1 kalender 2020: Download nu alvast de F1-kalender van 2020 in je mobiel, tablet en/of online-agenda. Helemaal GRATIS!


Formule 1 podcast

GP Abu Dhabi 2019 - Nabeschouwing: Hamilton en Verstappen sluiten jaar in stijl af.
Klik en beluister

0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2020 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.