Rinus VeeKay komt in actie tijdens legendarische 24-uursraces

Rinus ‘VeeKay’ van Kalmthout hoeft niet tot begin maart te wachten alvorens zijn raceseizoen 2021 begint. De 20-jarige Nederlander komt namelijk eind januari tijdens de fameuze 24 uur van Daytona in actie. VeeKay is één van de vier rijders die de kleuren van het team DragonSpeed in de LMP2-klasse verdedigt.

Rinus VeeKay komt in actie tijdens legendarische 24-uursraces
© Rinus VeeKay PR

De Rolex 24 at Daytona is één van de belangrijkste autosportevenementen van de Verenigde Staten. De wedstrijd maakt onderdeel uit van het WeatherTech Sports Car Championship, dat ook wel bekend staat onder de naam van de organiserende bond IMSA. Het DragonSpeed-team won in 2020 het LMP2-klassement tijdens de Rolex 24.

VeeKay komt normaliter uit in de NTT IndyCar Series voor het team Ed Carpenter Racing, maar krijgt van zijn werkgever de ruimte om in te gaan op het aanbod van DragonSpeed om de endurancewereld te leren kennen. De jonge Nederlander testte in het verleden al eens met een endurancebolide uit de LMP2-klasse, maar reed er tot dusver nog geen wedstrijden in.

Lees hieronder verder

“Mijn doel is om met DragonSpeed te strijden voor de klasse-overwinning op Daytona”, laat VeeKay in een eerste reactie op het grote nieuws weten. “Wij hebben een sterk rijderskwartet en het team heeft vorig jaar bewezen de eerste plaats te kunnen veroveren. Ik kan niet wachten om mijn endurancedebuut te maken en voor de podiumplaatsen te vechten. Uiteraard ben ik de teamleiding van DragonSpeed, teambaas Elton Julian en initiatiefnemers Rob Hodes en Charles Crews dankbaar voor deze kans.”

VeeKay deelt de #81 bolide van DragonSpeed met drie andere rijders, te weten de Amerikaan Rob Hodes (59), de Canadees Garett Grist (25) en de Brit Ben Hanley (35). De IndyCar-coureur kwam Hanley al eens tegen op het circuit: het tweetal reed tegen elkaar tijdens de 104de Indianapolis 500, die eind augustus werd verreden.

DragonSpeed-teambaas Elton Julian liet weten op jacht te zijn naar een podiumplaats tijdens de Rolex 24. “De onderlinge competitie in het LMP2-veld van het IMSA WeatherTech Sports Car Championship is bijzonder intens. We zijn erg blij dat we onder meer Rinus VeeKay aan onze groep rijders kunnen toevoegen.”

De Rolex 24 op Daytona start op zaterdag 30 januari 2021. De startopstelling wordt een week daarvoor bepaald tijdens de ‘Roar Before the 24’, waarin een kwalificatierace van honderd minuten op de planning staat.

[Bron: Ingezonden persbericht]

Gerelateerde onderwerpen Autosport24 uur van DaytonaDragon SpeedRinus van KalmthoutRinus VeeKay
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Bahrein
vrijdag 26 maart
Eerste vrije training
12:00 - 13:30
Tweede vrije training
16:00 - 17:30
zaterdag 27 maart
Derde vrije training
13:00 - 14:00
Kwalificatie
16:00 - 17:00
zondag 28 maart
Race
16:10 - 18:10
Meer Bahrein GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.