Racing Team Nederland valt zeer onfortuinlijk uit in 24 uur van Daytona

Rinus VeeKay zou dit weekend debuteren in de 24 uur van Daytona (Rolex 24). Maar na 53 ronden moest het kampioensteam DragonSpeed opgeven in de LMP2-klasse. Ook Racing Team Nederland viel uit na een zeer onfortuinlijke  crash in bocht 7.

Racing Team Nederland valt zeer onfortuinlijk uit in 24 uur van Daytona
© Racing Team Nederland | Frits van Eerd belandt tegen de muur in bocht 7 nadat er olie op de baan lag.

De 24-uursrace in Daytona begon zaterdagavond om ongeveer 21:45 uur Nederlandse tijd. Na de start leek er geen vuiltje aan de lucht voor DragonSpeed USA met startnummer 81. Maar al na 40 minuten ging het mis in de busstop chicane. Rob Hodes raakte even van de baan, maar kon zijn weg vervolgen. Ongeveer tweeënhalf uur later ging Hodes opnieuw de fout in, ditmaal in bocht 2.

Nadat in de pits lange tijd geprobeerd werd de schade te repareren bleek als snel dat het team moest opgeven. Ben Hanley ondernam nog wel een poging, maar moest na 53 ronden de strijd staken. Rinus VeeKay en Garrett Grist hadden geen meter gereden. Dikke pech voor de 20-jarige Hoofddorper.

Ook voor Racing Team Nederland verliep het Daytona weekend niet goed af. De wagen met startnummer 29, die op dat moment bestuurt werd door Frits van Eerd, raakte na ongeveer 2 uur in de slip over olie op de baan. De muur in bocht 7 was onverbiddelijk. Nadat de wagen terug was gebracht naar de pits werd nog wel een poging ondernomen om terug te komen in de race.

Giedo van der Garde nam het stuurtje over van Van Eerd, die overigens op het circuit in het medical centre na controle heen werd gestuurd, en had een achterstand van elf ronden. Maar na 65 ronden was het over en uit met de Racing Team Nederland ORECA.

Andere Nederlanders in de Daytona Rolex 24

Een andere Nederlander die op dit moment nog wel in de race zit is Renger van der Zande in de LMP1 klasse. Wagen #1 van Cadillac Chip Ganassi Racing strijdt om de zege. Ook Jeroen Bleekemolen is in de LMP3-klasse nog in de race. De wagen met startnummer 91 rijdt momenteel op de vierde plaats in zijn eigen klasse en op P36 overall.

Nicky Catsburg is ook nog in de race. De 32-jarige Amersfoorter rijdt samen met Spanjaard Antonio Garcia en de Amerikaanse Jordan Taylor in de GTLM-klasse en hebben de tweede positie in handen.

In de GTD-klasse is ook nog een Nederlander in de race. Het is Indy Bontje, die samen met Russell Ward, Philip Ellis en voormalig DTM-coureur Maro Engel de eerste positie in handen hebben. Maar goed de race is nog niet eens voor de helft verreden en het wordt spannend in de tweede helft van de Rolex 24.

De race is live te bekijken op Ziggo Sport Racing. De finishvlag valt ronde de klok van 21:40 uur Nederlandse tijd.

Gerelateerde onderwerpen Autosport24 uur van DaytonaFrits van EerdGiedo van der GardeIndy DontjeJeroen BleekemolenNicky van CatsburgRacing Team NederlandRenger van der ZandeRinus van KalmthoutRinus VeeKay
Net binnen
Lees meer racenieuws
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Bahrein
vrijdag 26 maart
Eerste vrije training
12:30 - 13:30
Tweede vrije training
16:00 - 17:00
zaterdag 27 maart
Derde vrije training
13:00 - 14:00
Kwalificatie
16:00 - 17:00
zondag 28 maart
Race
17:00 - 19:00
Meer Bahrein GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.