'Koningin van de Nordschleife' Sabine Schmitz (51) overleden

Sabine Schmitz is gisteren (dinsdag) overleden ten gevolge van kanker. De coureur is vooral bekend als presentatrice van Top Gear en als enige vrouw die tot op heden de 24 uur van de Nürburgring won.

'Koningin van de Nordschleife' Sabine Schmitz (51) overleden
Sabine Schmitz

De coureur wordt niet alleen door het (tweemaal) winnen van de 24 uur van de Nürburgring vaak geassocieerd met het circuit. De Duitse gaf namelijk ook ‘taxiritjes’ op het circuit. Tegen betaling konden mensen plaatsnemen in de passagiersstoel van een BMW M5 om vervolgens mee te worden genomen voor een rondje Nürburgring.

In 2004 werd Schmitz op hetzelfde circuit wereldbekend door te gast te zijn in Top Gear. In de aflevering maakte de coureur toenmalig presentator Jeremy Clarkson in die een tijd van 9:59 reed in een Jaguar S-Type. Schmitz reed in dezelfde auto een tijd van 9:12 en claimde dat zij de tijd van Clarkson ‘zou kunnen rijden in een bestelbus’. Een seizoen later kreeg ze dit bijna voor elkaar toen ze in een Ford Transit een tijd van 10:08 neerzette.

In 2016 werd Schmitz één van de nieuwe presentatoren van het vernieuwde Top Gear toen presentatoren Jeremy Clarkson, James May en Richard Hammond het programma verlieten.

De Duitse vocht al tegen kanker sinds het einde van 2017 en stopte een jaar geleden met racen om zich te kunnen focussen op haar herstel. Op 16 maart is de ziekte haar fataal geworden. Voor velen zal ze altijd worden herinnerd als de koningin van de Nürburgring.

Gerelateerde onderwerpen AutosportNürburgringSabine Schmitz
Net binnen
Lees meer racenieuws
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Emilia-Romagna
vrijdag 16 april
Eerste vrije training
11:00 - 12:00
Tweede vrije training
14:30 - 15:30
zaterdag 17 april
Derde vrije training
11:00 - 12:00
Kwalificatie
14:00 - 15:00
zondag 18 april
Race
15:00 - 17:00
Meer Emilia-Romagna GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.