HongarijeGP Hongarije
VT 130 jul 11:30
VT 230 jul 15:00
VT 331 jul 12:00
QUALI31 jul 15:00
RACE 1 aug 15:00

Colapinto en Goethe teamgenoten bij MP Motorsport in Formula Regional European

MP Motorsport heeft Franco Colapinto en Oliver Goethe gecontracteerd voor het nieuwe Formula Regional European Championship by Alpine. Colapinto was vorig jaar al actief in de Eurocup Formule Renault, terwijl Goethe promoveert vanuit de Spaanse Formule 4.

Colapinto en Goethe teamgenoten bij MP Motorsport in Formula Regional European
© MP Motorsport

Het zijn twee bekende gezichten die het komende Formula Regional European-seizoen uitkomen voor MP, want beiden raceten heel 2020 ook al voor het Nederlandse team. Colapinto was uitblinker in de Eurocup Formule Renault: de Argentijn behaalde voor MP twee overwinningen op weg naar een sterke derde plaats in de eindstand. Goethe, een Deen die woonachtig is in Monaco, won in zijn debuutseizoen in de Spaanse F4 meteen een race en eindigde als vijfde in het kampioenschap. MP maakt binnenkort ook zijn derde Formula Regional-coureur bekend.

“Ik ben blij dat ik bij MP kan blijven voor mijn tweede jaar op dit niveau”, aldus Colapinto. “We hebben maar één doel: winnen. Ik weet dat MP en ik samen alles in huis hebben voor onze eerste titel. Ik krijg een paar sterke teamgenoten, dus we gaan elkaar zeker aansporen tot geweldige resultaten. Bovendien is het mooi dat ik een mede-Bullet-atleet als teamgenoot heb. Ollie is echt snel en we werken al sinds vorig jaar samen, dus ik kijk ernaar uit om samen met hem deze stap te maken. Ik kan niet wachten om de nieuwe auto te testen en van start gaan met het nieuwe seizoen.”

Gerelateerde onderwerpen AutosportFranco ColapintoMP MotorsportOliver GoetheSander Dorsman
Net binnen
Lees meer racenieuws
Formule 1
Up Next
Hongarije
vrijdag 30 juli
Eerste vrije training
11:30 - 12:30
Tweede vrije training
15:00 - 16:00
zaterdag 31 juli
Derde vrije training
12:00 - 13:00
Kwalificatie
15:00 - 16:00
zondag 01 augustus
Race
15:00 - 17:00
Meer Hongarije GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.