Arthur Leclerc, broer van Charles, treedt toe tot Ferrari Driver Academy

Arthur Leclerc, broer van Charles, treedt toe tot Ferrari Driver Academy
© Ferrari F1

Arthur Leclerc, de jongere broer van Charles maakt vanaf dit seizoen deel uit van de Ferrari Driver Academy. Daarmee treedt de twintigjarige Monegask in de voetstappen van zijn broer die in 2016 begon in het Italiaanse talentenprogramma.

Dit seizoen zal de jongste telg van de Leclerc-familie debuteren in de Formula Regional series. In 2018 debuteerde Arthur Leclerc in het Franse Formule 4-kampioenschap. Met twee zeges en acht podiumplaatsen sloot hij het kampioenschap als vijfde af. Afgelopen jaar was hij succesvol in de Duitse ADAC Formule 4. Leclerc werd derde in het klassement dankzij een overwinning en een totaal van acht podiumplaatsen.

De zege van 2019 vond plaats in Duitsland op de Hockenheimring. Charles Leclerc omhelsde zijn kleine broertje direct na afloop van de race. Arthur Leclerc heeft al enige ervaring op gedaan met het opleidingsinstituut van Ferrari. Vorig jaar nam hij deel aan het evaluatie kamp. Arthur Leclerc is niet de enige nieuwkomer bij Ferrari, want ook de Zweed Dino Beganovic is gecontracteerd. Beganovic zal dit seizoen de overstap maken van de karts naar de formulewagens. Beganovic mag zijn kunsten vertonen bij het Prema Powerteam.

Een aantal andere bekende coureurs uit het juniorprogramma van Ferrari zijn: Mick Schumacher, Giuliano Alesi, Marcus Armstrong, Robert Shwartzman, Enzo Fittipaldi, Callum Ilott en Gianluca Petecof. Laatstgenoemde is aankomend seizoen de teamgenoot van Arthur Leclerc.

Door: Julian Verheul0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.